Over LocusFocus

Hoe kwam LocusFocus tot stand?

Bij het geven van locatieadvies aan ondernemingen ondervond zowel Intercommunale Leiedal als de POM Vlaams-Brabant dat er wel heel veel data voorhanden zijn, maar dat die vaak versnipperd zijn en niet makkelijk te ontsluiten. Daarom sloegen ze samen met autonoom provinciebedrijf VERA de handen in elkaar om een informatiemodel en tool te bouwen om die informatie toegankelijk te maken voor lokale besturen en bedrijven.

De partners konden dit project realiseren dankzij de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen. Zowel Europa als Vlaanderen subsidieert het project voor 40%, elk voor een bedrag van maximaal 222.042,83 euro. Het project loopt van 01/01/2020 t.e.m. 31/03/2023.

Zie de 'over ons'- pagina voor meer details.

Voor welke doelgroep werd LocusFocus ontwikkeld?

De tool is ontwikkeld voor zowel ondernemingen als lokale besturen en intermediairen die ondernemingen ondersteunen bij hun locatievraag.

Als je als ondernemer zelf een rapport wilt maken van een bepaalde locatie of als je enkele locaties wilt vergelijken, kan je op deze website zelf aan de slag met de tool.

Wat is LocusFocus wel en wat is het niet?

Met LocusFocus hebben we een tool ontwikkeld die een locatie een score geeft op basis van de kenmerken van de omgeving en de onderneming. Je krijgt een unieke score en een rapport met informatie over een locatie die je zelf hebt geselecteerd. Op basis van de scores en rapporten kan je met de tool ook locaties vergelijken. LocusFocus biedt geen overzicht van beschikbare bedrijfslocaties. Daarvoor verwijzen we naar bizLocator.

Klaar om zelf de ideale locatie te vinden?

Vul de vragen in, geef één tot drie locaties op en ontvang meteen een gepersonaliseerd rapport.

Doe de test